05 July 2021, 17:16
Hier weer een "eenpansgerecht" uit de Griekse keuken. Zoals de naam al doet vermoeden, bereid in een aardewerken pan! Even wat werk, maar een heerlijk gerecht!
Ik zelf gebruik hiervoor kippendijen, maar je kan ook kipkarbonades of hele kippenpoten gebruiken. Wordt dan alleen wat dringen onderin de pan
Ideaal ook voor als je eters krijgt, na de voorbereiding gaat de pan twee uur de oven in en je hebt er geen omkijken meer naar!
Tava-gerechten vind je ook veel in de Turkse keuken en ipv kip wordt er ook lamsvlees gebruikt. Als je het niet verder verteld, dit is ook lekker met varkensschenkel
.
Lekker met zelf gemaakte tzatziki met veel knoflook en een choriatiki. Dan een Nemea, Fix of Mythos erbij en je waant je in Griekenland!
Kali Orexi!


De kip met de tomatenpuree en komijn onderin de pan.
Daarna met de uien en tomaten eroverheen en vervolgens de aardappelen.
En tenslotte de tomaten.
En na twee uur uit de oven met, in dit geval, feta toegevoegd.
O ja, en natuurlijk: Yamas!
Ik zelf gebruik hiervoor kippendijen, maar je kan ook kipkarbonades of hele kippenpoten gebruiken. Wordt dan alleen wat dringen onderin de pan

Ideaal ook voor als je eters krijgt, na de voorbereiding gaat de pan twee uur de oven in en je hebt er geen omkijken meer naar!
Tava-gerechten vind je ook veel in de Turkse keuken en ipv kip wordt er ook lamsvlees gebruikt. Als je het niet verder verteld, dit is ook lekker met varkensschenkel

Lekker met zelf gemaakte tzatziki met veel knoflook en een choriatiki. Dan een Nemea, Fix of Mythos erbij en je waant je in Griekenland!
Kali Orexi!


De kip met de tomatenpuree en komijn onderin de pan.
Daarna met de uien en tomaten eroverheen en vervolgens de aardappelen.
En tenslotte de tomaten.
En na twee uur uit de oven met, in dit geval, feta toegevoegd.
O ja, en natuurlijk: Yamas!