Sofrito van Romeos Restaurant
#1
Dit is het tweede gerecht wat ik een aantal keer gemaakt heb na onze vakantie op Corfu. Het is ook het tweede gerecht wat ik heb kunnen maken dankzij de fantastische uitbater van Romeos Restaurant in Gouvia. Wij hebben daar zo'n 9 keer gegeten in de 15 dagen dat we op Corfu geweest zijn. Zie ook mijn vorige recept en het verhaal achter deze man: 
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.





Deze versie van Sofrito wordt dus gemaakt zonder tomatensaus en is zeer geschikt voor mensen die van knoflook houden!   Tongue
Ik gebruik zelf hiervoor sucadelappen, gaat uitstekend, maar met kalfsvlees wordt het nog malser. Een heerlijk gerecht!
Tip: je kan natuurlijk de hoeveelheid knoflook aanpassen aan eigen smaak!  Wink





Het vlees aanbraden in de pan:


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Peterselie, knoflook, witte wijnazijn erover in een andere pan en laten sudderen:


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Oh ja, ook belangrijk: na een heerlijk Griekse maaltijd een raki als digestief! Dit waren de glazen die je bij Romeos kreeg, niet één, maar twee of drie! 
Kali Orexi en Yamas!


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#2
Bedankt Johan het proberen waard. Wat leuk dat we nu ook een gezicht bij de kok hebben.
Goedas's signatuur Geniet van de dag Heart
Quote
#3
ga dit recept ook eens proberen.
Dienen die kalfslapjes niet plat geklopt te worden? Bij het sofrito gerecht dat ik doorgaans maak staat het althans zo.
Quote
#4
(31 January 2022, 18:43)roefke schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




ga dit recept ook eens proberen.
Dienen die kalfslapjes niet plat geklopt te worden? Bij het sofrito gerecht dat ik doorgaans maak staat het althans zo.

Dat zie ik ook regelmatig bij de recepten staan. Maar deden ze bij Romeos niet en is ook niet nodig als je het rustig laat sudderen. Je mag ze gerust tussen 1 en 2 cm dik laten. Nu laat een kalfslapje zich wat makkelijker platslaan dan een sucadelap natuurlijk.  Smile   Kom op het internet zelfs varianten met varkenslapjes tegen? Iemand al eens gemaakt? Wij hebben er in ieder geval weer heerlijk van genoten! 
Deze vrijdag ook weer kookclub in Oostakker en zaterdag weer Grieken bij El Greco in Brugge, heerlijk!

(31 January 2022, 17:53)Goedas schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Bedankt Johan het proberen waard. Wat leuk dat we nu ook een gezicht bij de kok hebben.

Ja, ik dacht, gooi 'm er eens op voordat de veroudering echt toeslaat!  Big Grin
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#5
Ik vind dit zooooooooo waanzinnig lekker  Tongue Tongue Tongue
Corry's signatuur OnderwegnaarIthaka.nl 
Quote
#6
Ziet er heerlijk uit. Ik ga het zeker een keer maken.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Sofrito JohanV 17 4.995 25 September 2019, 17:13
Laatste bericht: Goedas

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)