Nog een voorstelrondje
#1
Big Grin 
Γειά σας σε όλους!
Ik weet niet of dit de goede plek is, want zag verschillende voorstelrubrieken. Ik ben mij aan het oriënteren om naar Kreta te gaan emigreren en hoop natuurlijk dat vriendlief ook overstag gaat. Over anderhalve maand gaan we op vakantie en zal hij voor de eerste keer de sfeer kunnen proeven op Kreta. Ik heb er 20jaar terug een paar maanden gewoond (seizoen) maar nu ik wil terug en blijven. Ik heb inmiddels al 2 certificaten Grieks behaald (zal doorgaan tot het bittere eind;) en heb besloten mijn hart te volgen. Voor mijn gezondheid, de rust, de natuur, het klimaat. Ιk heb gelezen dat ik mijn wia uitkering mee kan nemen, dus dat is fijn. Wel is mij nog veel niet duidelijk, en hoop ik hier van jullie ook antwoorden te mogen krijgen. Zoals belasting (ik behoud uitkering dus kan ik (alleen) in NL belasting betalen of moet ik dubbel belasting betalen?), zou er werk voor mijn vriend te vinden zijn (de taal wordt een issue, hij is zwaar dyslectisch), en andere zaken als verhuisopties, scooter geel kenteken en blauw wel of niet invoeren, hoe zit het met gereedschap invoeren, etc. en hoe zit het met kosten naast je huur, water en elektra (aansprakelijkheidsverzekering bijv.)

Verder hoop ik een Griekse vriend te kunnen spreken op Kreta binnenkort. Via de telefoon werkt niet, want hij antwoordt bijna nooit op berichten (bloedirritant). Maargoed, face to face vind ik prettiger, want het is wel belangrijk om te weten dat iemand je aldaar kan (wil) helpen met belangrijke zaken. Maar jullie als ervaringsdeskundige kunnen mij vast ook veel vertellen!

Ευχαριστώ και τα λέμε!
Quote
#2
Dag Koukla,

Van harte welkom in ons virtuele kafeneion; leuk dat je jezelf even voorstelde.
Héél veel lees- en schrijfplezier hier op Oriste! En hopelijk kunnen de Oriste-forumleden je heel wat bruikbare tips t.a.v. je plannen geven.

[Afbeelding: welkom.png]
Quote
#3
Dank je wel, Ger! Geweldig hoe lang dit forum al actief is. Als ik gerichte vragen heb die ik niet 123 kan vinden, moet ik dan een nieuwe discussie starten? Wat raad je aan?
Vind het verder erg leuk om zo alle ervaringen hier te lezen.

Bedankt!
Quote
#4
(24 April 2022, 00:24)Koukla74 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Als ik gerichte vragen heb die ik niet 123 kan vinden, moet ik dan een nieuwe discussie starten? Wat raad je aan?

Zou ik inderdaad wel doen Koukla, dan blijft het overzichtelijk. Bijvoorbeeld in de rubriek 'Wonen in / emigreren naar Griekenland':
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.

Heb je die al ontdekt? Daar staan inmiddels al héél wat leuke onderwerpen in.

Succes!
Quote
#5
Bedankt voor de tip! Fijne dag nog!
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Een voorstelrondje Remi 2 4.919 20 August 2015, 23:13
Laatste bericht: grek

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)