30 January 2022, 18:34
Dit is het tweede gerecht wat ik een aantal keer gemaakt heb na onze vakantie op Corfu. Het is ook het tweede gerecht wat ik heb kunnen maken dankzij de fantastische uitbater van Romeos Restaurant in Gouvia. Wij hebben daar zo'n 9 keer gegeten in de 15 dagen dat we op Corfu geweest zijn. Zie ook mijn vorige recept en het verhaal achter deze man:
Deze versie van Sofrito wordt dus gemaakt zonder tomatensaus en is zeer geschikt voor mensen die van knoflook houden!
Ik gebruik zelf hiervoor sucadelappen, gaat uitstekend, maar met kalfsvlees wordt het nog malser. Een heerlijk gerecht!
Tip: je kan natuurlijk de hoeveelheid knoflook aanpassen aan eigen smaak!
Het vlees aanbraden in de pan:
Peterselie, knoflook, witte wijnazijn erover in een andere pan en laten sudderen:
Oh ja, ook belangrijk: na een heerlijk Griekse maaltijd een raki als digestief! Dit waren de glazen die je bij Romeos kreeg, niet één, maar twee of drie!
Kali Orexi en Yamas!
Deze versie van Sofrito wordt dus gemaakt zonder tomatensaus en is zeer geschikt voor mensen die van knoflook houden!
Ik gebruik zelf hiervoor sucadelappen, gaat uitstekend, maar met kalfsvlees wordt het nog malser. Een heerlijk gerecht!
Tip: je kan natuurlijk de hoeveelheid knoflook aanpassen aan eigen smaak!
Het vlees aanbraden in de pan:
Peterselie, knoflook, witte wijnazijn erover in een andere pan en laten sudderen:
Oh ja, ook belangrijk: na een heerlijk Griekse maaltijd een raki als digestief! Dit waren de glazen die je bij Romeos kreeg, niet één, maar twee of drie!
Kali Orexi en Yamas!