Grieksegids nieuws     
Kapper
#1
Het lijkt mij leuk om in Griekenland (Parga) een keer naar de dames kapper te gaan. Grieken zelf hebben het haar ook vaak mooi zitten. Iemand van jullie ervaring met de Griekse kapper?
Goedas's signatuur Geniet van de dag Heart
Quote
#2
ja midden jaren`70 op Lesbos (Molyvos) naar de barbier geweest. In die tijd nog weinig toeristen, gingen nog geen charters naar toe. Heb mij met een mes laten scheren, mocht voor gaan en veel kijkers.
Quote
#3
Ja kappers hebben we hier op Kos ook on overvloed. Voor een bruiloft of ander feest, gaan vooral de dames ook zeker naar de kapper. Ook de nagelstylistes hebben veel werk.
Heel persoonlijk allemaal, natuurlijk. Ik heb er zelf noet zoveel mee, met van die heel lange nagelsmet strass steentjes erop kan ik bovendien niet werken, dus laat maar.
Op bruiloften hebbik soms t idee dat de moeders v en naaste fam van het bruidspaar onherkenbaar zijn gemaakt. Haren, make up gewoon te veel v t goede....maar goed dat ben ik. Anderen zullen t prachtig vinden en dat is prima.
Quote
#4
10 jaar terug ook meegeweest naar de kapper een paar dagen voor een doopfeest.
Voelde me dood ongelukkig met het resultaat keurig gestyld jaren 70 model en overal hoorde ik orea
Quote
#5
Volgens mijn vrouw zitten er hier in Kanalaki een paar goeie, en veeeel goedkoper dan in NL.
Haar laten verven doet ze hier elke maand voor een spotprijs....
Quote
#6
Yep dat is een van mijn favoriete dingen om te doen op vakantie. 1x heel slecht uitgepakt in Rethymno. Toen kwam ik met zo'n oude dames getoupeerd hoofd naar buiten. In t hotel meteen onder de douche. Maar mijn meest favoriete kapsters waren ooit een jonge dame in een heel piepklein zaakje in Galaxidi. Ik in stoel en 1 stoel voor mijn man, de dame achter me en toen was t vol. Ik zei kort en scherp geknipt. Nou toen begon die dame als een razende te knippen. Tijd was bij haar geld. Want er verzamelde zich al gauw een groepje voor de deur. Mijn best geknipte haar ooit. Je had geen idee wat ze deed maar perfekt! Wie met haar kon wedijveren was de kapster op Tinos. Ze sprak geen engels maar riep een meisje van de overkant. Ik zei weer kort en scherp, zij pakt een foto en ik duim omhoog. Ik ben een aantal keren bij haar geweest. En elke keer riep ze dat meisje van de overkant erbij om een beetje te kletsen en ons uit te horen. Want ze wist allang wat ik wilde. Ik heb haar nog lang gemist toen we weggingen van Tinos. 
En nu, zal t n kapper op Kreta worden. Eind oktober verhuizen we daarheen. Maar wanneer we daar dan wonen en af en toe een reisje maken, zal ik t niet kunnen laten om daar dan weer naar de kapper te gaan. Dat kan zo maar op Samos, of Hydra, de Cycladen of weet ik waar worden..... het is een manier van "meet the locals" . En meestal reuze gezellig! En soms hebben ze airco en kom je zo'n warme dag lekker door. Veel succes en vooral plezier. Enne t wordt wat t wordt. Het gaat om de totale ervaring!
Quote
#7
Ik woon al vele jaren in Kreta en ben heeel blij met de kapster die al zo'n vijftien jaar mijn haar knipt. Altijd prima. En ik heb steil en dun haar , niet echt makkelijk. Ook voor een bruiloft , doopfeest etc. , resultaat is nooit tuttig of te kort.
Quote
#8
Vroeger in België gingen we naar een kapsalon waar een zéér goede vriendin werkte. Toen waren we op het laatste €26 kwijt en zaten we zo'n 35 á 40' in de stoel omdat het meeste met een schaar werd geknipt. Nu gaat het meeste met een tondeuse eraf en betalen we €8 en staan we op 10' terug buiten. Big Grin
Quote
#9
In kanalaki ging mijn vrouw voor 10€ . Ook ik zelf was dat bedrag kwijt. Hier op Samos betaal ik ook 10 € en mijn vrouw 20€ . Haar zit prima. Oja met bon??
Quote
#10
Hier op Naxos betaal ik 10 Euro, inclusief wassen en drogen en wat gel erin. En die madam doet zeer goed haar best, ondanks dat we beiden moeilijk kunnen communiceren. Zij spreekt geen woord engels, ik een klein beetje grieks. maar het lukt en zij doet wat ik vraag, niet haar eigen zin.
Grappig is dat iemand wast en droogt, en de andere enkel maar knipt, ook al is er slechts 1 klant aanwezig.
Quote
#11
(24 August 2022, 17:11)Epirus schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Volgens mijn  vrouw zitten er hier in Kanalaki  een paar goeie, en veeeel goedkoper dan in NL.
Haar laten verven doet ze hier elke maand voor een spotprijs....
Tsja, hoe zal dat nu komen, wel eens een Griek met zijn gezin met vliegvakantie in Amsterdam tegengekomen?
Quote
#12
(24 August 2022, 17:11)Epirus schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Volgens mijn  vrouw zitten er hier in Kanalaki  een paar goeie, en veeeel goedkoper dan in NL.
Haar laten verven doet ze hier elke maand voor een spotprijs....

Hier  op Lesbos betaal ik al 11 jaar dezelfde prijs!

Bij dameskapper knippen 14 euro en haar verven 10 euro

Mijn man betaald 8 euro voor knippen en baard modelleren.

Geef altijd een flinke fooi want voel mij eigenlijk bezwaard met zulke prijzen.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 2 gast(en)