Grieksegids nieuws     
ANE Kalymnou blijkbaar bankroet
#1
Op een persconferentie gisteren in Kalymnos werd gemeld dat ANE Kalymnou, de ferrymaatschappij van Kalymnos, bankroet zou zijn. Enkele opeenvolgende tegenslagen zouden voor onhoudbare financiële verplichtingen gezorgd hebben.
Achtereenvolgens waren er het uitbranden (en zinken) van de Kalymnos Star, de machineproblemen van de Kalymnos Dolphin en laatst de Nissos Kalymnos die nabij Telendos een rots raakte onder water waardoor de ferry bijna 100 dagen in Piraeus lag voor herstellingen. Daarbij raakte deze week ook bekend dat de Nissos Kalymnos de gesubsidieerde routes Kalymnos-Samos en Kalymns-Astypaleia verloren heeft. Het vaartuig kreeg na de noodzakelijke herstellingen niet op tijd hun "Passenger Ship Safety Certificate" in orde. En bij de nieuwe aanbesteding voor deze routes voldoet het vaartuig ook niet meer aan de verplichtingen (min. 70m lengte en 400 passagiers kunnen vervoeren).

Een foto van de Nissos Kalymnos die ik nam vorig jaar in Agathonissi:

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.Het nieuws over het waarschijnlijke bankroet kwam op dezelfde dag dat de Nissos Kalymnos opnieuw in Kalymnos aankwam.
Het lijkt een triest einde te worden voor deze rederij die jaren lang de "levenslijn" was voor enkele kleine eilanden in de Dodekanesos, zoals Agathonissi en Arki.
Mogelijks wordt de Panagia Skiadeni van Dodekanisos Seaways de vervanger op beide routes. In elk geval deed de ferry al een proefaanloop van Agathonissi begin deze week.  [Afbeelding: 334945810_211274304916909_22210107654264...e=641AD7F4]
Patrick's signatuur
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 2 gast(en)