Hier weer eens een uitgeschreven recept!
Vanaf morgen weer een hele week op hotel voor klantenbezoek in de noordelijke provincies, dus maar eens even snel tijd gezocht om wat uit te schrijven. Heb er nog een paar liggen, anders komt het er niet van. Het is dat er geen kleine kinderen meer thuis wonen, anders zouden ze vast zeggen, wie is die xénos die in het weekend de kotópoulo aansnijdt?
Gemista deze keer, niet de vegetarische variant, maar die met gehakt!
Ideaal te combineren met kritharaki of citroen/knoflookaardappeltjes. Maar omdat het gerecht een "bite" heeft, combineert dit ook goed met een stevige skordalia!
Mochten er geen bolcourgettes te krijgen zijn, kan je ook gewone courgettes gebruiken. Maar je kan ook ipv de courgette paprika gebruiken. De rode geeft uiteindelijk een wat zoetere smaak en de groenere een wat bitterder. Net wat je lekker vindt!
Ik gebruik een mengeling van gehakt, net zoals het uit komt. Je kan natuurlijk ook kippengehakt of lamsgehakt gebruiken.
Oh ja, en wat er van de vleessaus niet in de groentjes past, gewoon lekker ernaast op je bord!
Kalí órexi!
De groentjes liggen te schreeuwen om gevuld te worden!
Nou, vooruit dan!
Hoedje op en in de oven!
En na een half uurtje lekker genieten met kritharaki en een ijs- en ijskoude Mythos erbij!
Vanaf morgen weer een hele week op hotel voor klantenbezoek in de noordelijke provincies, dus maar eens even snel tijd gezocht om wat uit te schrijven. Heb er nog een paar liggen, anders komt het er niet van. Het is dat er geen kleine kinderen meer thuis wonen, anders zouden ze vast zeggen, wie is die xénos die in het weekend de kotópoulo aansnijdt?
Gemista deze keer, niet de vegetarische variant, maar die met gehakt!
Ideaal te combineren met kritharaki of citroen/knoflookaardappeltjes. Maar omdat het gerecht een "bite" heeft, combineert dit ook goed met een stevige skordalia!
Mochten er geen bolcourgettes te krijgen zijn, kan je ook gewone courgettes gebruiken. Maar je kan ook ipv de courgette paprika gebruiken. De rode geeft uiteindelijk een wat zoetere smaak en de groenere een wat bitterder. Net wat je lekker vindt!
Ik gebruik een mengeling van gehakt, net zoals het uit komt. Je kan natuurlijk ook kippengehakt of lamsgehakt gebruiken.
Oh ja, en wat er van de vleessaus niet in de groentjes past, gewoon lekker ernaast op je bord!
Kalí órexi!
De groentjes liggen te schreeuwen om gevuld te worden!
Nou, vooruit dan!
Hoedje op en in de oven!
En na een half uurtje lekker genieten met kritharaki en een ijs- en ijskoude Mythos erbij!