Verhuisfirma België naar Zuid Kreta en betrouwbare boekhouder
#1
Hallo, wij zijn op zoek naar een betaalbare en betrouwbare verhuisfirma voor particulieren vanuit België naar Kreta. Wij hebben uitgerekend ongeveer een 20/25 kubieke meter. Verder zijn we op zoek naar een goede en betrouwbare boekhouder regio zuid Kreta. Dank u wel voor de tips
Quote
#2
Goede middag Ellie

Je vraagt om een verhuis bedrijf, houdt dat in, dat je ALLES uit handen geef, of zijn jullie zo handig dat je veel zelf kan doen.
Je zou met een 20 ft zeecontainer goed uit de voeten komen, die is 33 m3 dus groot genoeg.
Maar die vraag zal een verhuizer ook stellen, kan je bij je huidige en toekomstige woning goed komen met een grote truck.
Heb je een lift nodig, kan je zelf tillen, en sjorren,  wil je de container behouden voor garage of bergruimte op Kreta....
Wil je alles zelf verpakken, in een container is dat niet zo nodig als met een gewone vervoerder, die veel gebruikt worden.
Let er wel op , dat een container langer onderweg is, maar daarom ook goedkoper,  Antwerpen is de haven van MSC , die Kreta
aandoet, zover ik weet ook de enigste, het gaat in overlading in Piraeus,  maar daar merk je niks van.
Afijn,  er zijn nog vele vragen, er zijn dit soort vragen al eerder geweest,  moet je even gaan zoeken, misschien melden zich nog andere
veel succes ermee,  en je mag gerust mailen voor verdere informatie
Groetjes Dik
Quote
#3
MSC kostte 4 jaar geleden 2200 euro voor zo'n container.
Je moet deze binnnen 2 uur laden en uitladen. De container staat niet op de grond maar op de vrachtwagen, dus het is wel tillen.
Met 4 mensen moet dit lukken.
Voordat deze op Kreta is zal het ongeveer 6 weken duren.
Als je dit doet zet vast alles buiten klaar in de volgorde dat je het gaat laden.
Er komt redelijk wat papierwerk bij kijken voordat alles rond is.
Zorg vast voor verhuisdekens en bubbel folie om alles in te pakken en te beschermen.

Ik heb een heel schema gemaakt voor de hele verhuizing.
Quote
#4
MSC is ondertussen een pak duurder geworden, reken meer dan het dubbele. We hebben net een offerte binnen gekregen van een ander bedrijf, 7000 euro zonder btw. voor 20 kubieke meter. We verwachten nu een offerte van een Roemeens bedrijf Movadore. Buiten een kastje en atelierstoel gaat er niets mee van meubels . Enkel de persoonlijke spullen, kledij, wat erfstukken, servies. En fietsen.
Quote
#5
Oeps, dat is zeker duur geworden, ik betaalde 15 jaar geleden € 750,--voor de zeevracht.
Je kan  de container WEL gewoon op de grond laten zetten dmv een sideloader, kan je zelf kiezen
hoelang je over het laden wilt doen, alleen dan krijg je 2 ritten voor je broek, en dat kan duur zijn.
Is afhankelijk waar je woont, dicht of ver vanaf Antwerpen.
ik heb toen alles aan een expediteur uit handen gegeven, heb je 1 prijs,  rechtstreeks zaken doen
met MSC is niet mogelijk, die werkten toen NIET voor particulieren.
Veel papieren werk.....  je hebt maar 1 T2 nodig
Maar denk dat je dan nu wel voordeliger uit bent , met een gewone vrachtauto, zeker die oostblokkers
werken voor een appel en ei, alleen wat voor garantie heb je dan......
Nou ben benieuwd,  veel succes ermee
groetjes Dik
Quote
#6
Ik was er ook niet happig op om met een Roemeens bedrijf te werken. Maar aangezien ze wel een officiële website hebben, positieve reviews en blijkbaar veel ervaring hebben met verhuizingen binnen Europa én je inboedel verzekerd is, waarom niet. We pakken wel alles zelf in. Maar we bekijken het nog, daar het enkel persoonlijke spullen zijn en geen meubels wouden we niet meer uitgeven dan 5000 euro
Quote
#7
Ondertussen hebben we een goede boekhouder gevonden. De definitieve verhuis nadert nu met rasse schreden. 
De auto( die 5 jaar oud is) en tiptop in orde is, amper kilometers, daarmee zouden we naar Kreta rijden en ginder verkopen en een nieuwe auto ter plaatse aankopen 

Een verhuisbedrijf hebben we nog geen knopen doorgehakt, maar dat moeten we wel deze maand beslissen.
Quote
#8
Ik neem aan toch geen auto met NL kenteken want die verkoop je hier niet.
Je voert deze in of je neemt deze mee in de verhuis met alle papieren en vraagt een nieuw kenteken aan.
Quote
#9
Auto met Belgisch kenteken. Naar de informatie die wij hebben gekregen ginder, kunnen wij onze auto in Kreta verkopen. We zouden graag met onze auto naar Kreta rijden. Dan hebben we de eerste maanden vervoer en moeten we ter plaatse geen sommen geld uitgeven aan autoverhuur. Het is de bedoeling om voor de termijn van zes maanden een nieuwe auto te kopen en de onze te verkopen ( of zoals hier gebeurt, korting krijgen op de nieuwe auto dat we aankopen)
Quote
#10
Die auto kun je hier niet verkopen naar waarde.
Hooguit voor onderdelen.
Ik heb dat ook geprobeerd met mijn Nederlandse auto en dat wordt niks.
Zonder Grieks kenteken is de waarde nihil.
Dus invoeren of als verhuis meenemen en het nodige papierwerk aanvragen in België.

Aan beide opties zitten kosten aan verbonden.
Met invoeren zijn ze vrij streng geworden. Als verhuis gaat makkelijker maar je moet wel je papierwerk op orde hebben.
Quote
#11
Een andere optik kan zijn dat je Met de auto naar Kreta rijdt en daar iemand zoekt om de auto terug naar Belgie te rijden zodat hij daar verkocht kan worden. Ik heb dat wel meer gezien.
Quote
#12
Daar zit wel een nadeel aan.
Je kent die persoon misschien niet of nauwelijks. De vraag is hoe dat verzekeringstechnisch zit bij een ongeluk.
Ik kon mijn auto verkopen aan een stel die een rondreis maakten en het laatste stuk per auto wilden doen met NL kenteken.
Maar voordat de deal rond was was het een heel gedoe.
Quote
#13
Een ander risico is het oplopen van (veel) bekeuringen. Zolang de auto op je naam staat komen die bij jou.
Ik zou kiezen om de auto voor de reis te verkopen. Het 'meergeld' dat je krijgt t.o.v. verkoop in Gr en dat is veel, gebruik je om ter plekke snel een oudje te kopen. Daarna uitkijken naar een degelijke opvolger.
Als je ter plekke bekenden hebt die een beetje thuis zijn in de autowereld daar vraag je om begeleiding.
Quote
#14
Ik zou niet weten waarom je geen auto met een Belgische nummerplaat hier kan verkopen. Als je die auto binnen 6 maand gebruik eerst (laat) invoert(en) door een autohandelaar voor import-export (die dus jou auto zal kopen) gaat dat perfect gaan. Nog maar pas hebben we weet van een vrachtwagen op Nederlandse nummerplaten die hier is verkocht aan een Grieks bedrijf uit Heraklion op de weg naar Moires. In deze laatste stad zijn ook alle papieren in orde gekomen, wel na weken wachten en moeilijk doen door de koper. (omdat hij eerst de originele papieren wou hebben vóórdat de eigenaar geld op zijn rekening had staan, NOOIT doen natuurlijk).
Nu, wij hebben ook niet gekozen om deze weg te volgen voor de eenvoudige reden dat onze personenwagen op naam stond van de zaak en dus niet op onze persoonlijke naam wat normaal al minstens 6 maanden zou moeten. Wij hadden gekozen om de wagen zelf terug te rijden naar België, op zaterdag daar toegekomen, zondag verkocht en op donderdag zaten we terug op het vliegtuig richting Heraklion waar de verkoper ons met de nieuwe tweedehands auto kwam ophalen, netjes alles in orde gebracht. Eenvoudiger en praktischer konden we het niet hebben.

btw, een goede accountant weet je maar eerst achteraf, als hij doet wat hij zou moeten doen tegen een aanvaardbare prijs. Wij hebben geen goede ervaring met onze vorige accountant uit Ierapetra aangezien die niet deed wat hij jaarlijks had moeten doen. Van een bevriend koppel weten we ook dat zij een boete van €230 hebben moeten betalen omdat hun E9 niet up-to date was, wat ze nodig hadden voor de verkoop van hun huis.
Quote
#15
Ja dat heet dus invoeren. 
Dat heb ik al aangegeven.
Ellie gaf niks aan over invoeren, alleen over verkopen.
Quote
#16
(10 February 2024, 15:26)Greece_2020 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ja dat heet dus invoeren. 
Dat heb ik al aangegeven.
Ellie gaf niks aan over invoeren, alleen over verkopen.

Neen inderdaad had ze niet aangegeven maar het blijft hetzelfde, je kan je wagen op buitenlandse nummerplaat hier perfect verkopen, als je maar de juiste procedure volgt. 
Dat gezegd zijnde, in Moires is er een autoverkoper die tientallen Franse voertuigen met nog Franse nummerplaten op zijn terrein heeft staan. Het lijkt me niet meer dan logisch dat je zulke zaken best in handen geeft van mensen die gespecialiseerd zijn in import & export van voertuigen. Zij gaan je, mits ze er de onkosten van het invoeren aftrekken, tot de aankoop van jou wagen kunnen overgaan. Eens de deal rond is kan je altijd je Belgische nummerplaat terugsturen naar de dienst inschrijvingen in België of meegeven met een landgenoot. 
Voor alle duidelijkheid, ik vind het allemaal (ook als je het met je inboedel doet) nogal omslachtig, kostelijk en stressvol. Daar zijn we niet voor naar hier gekomen! Wink
Quote
#17
Er leiden vele wegen naar Rome.. Echter,waneer je zelf de auto hier importeert kan dat met betaling van vele pecunia, of je voert hem in als huisraad. Je krijgt dan rode platen en de eerste 5 jaar mag je hem niet verkopen.
Quote
#18
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.Veel nederlanders die naar Kos verhuizen laten dit door Speedy con Salis doen, en zijn daar erg tevreden over. Ik heb zelf na paar keer n paar dozen naar nl laten brengen door hem ook prima. Zeer persoonlijk contact, klein bedrijfje, wat gelijk n vertrouwensband geeft.
Als je n berichtje naar ze stuurt krijg je snel antwoord, je zou kunnen vragen of hij ook van Belgie kan vervoeren.

Diederic Salis/ Speedy con Salis.
Zal nog ff kijken naar contactgegevens.
Quote
#19
Speedy Consalis is zeker aan te bevelen. Goed contact en service.
Quote
#20
Natuurlijk als we met de auto naar Kreta gaan, gaat dit via de officiële weg gaan van invoer. Het ging er voor ons om , niet maanden lang duizenden euros te verliezen aan een huurauto.
Er moeten inderdaad knopen doorgehakt worden daaromtrent wat de beste oplossing is

Dank u wel voor de tip Speedy Consalis , zonet het contactformulier verzonden.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Meubels laten leveren zuid Kreta Ellie69 3 1.230 28 August 2023, 15:04
Laatste bericht: Cretenzer
  Bouwen in zuid kreta corinnevancamp 14 3.495 12 April 2023, 12:32
Laatste bericht: El Greco
  Noord versus Zuid Kreta Ellie69 6 2.372 27 September 2022, 18:57
Laatste bericht: Greece_2020
  Bouwen Zuid Kreta Ellie69 13 4.433 06 May 2022, 09:07
Laatste bericht: Ellie69

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)