Grieksegids nieuws     
Boekpresentatie: En het werd Griekenland
#1
[Afbeelding: 9789048417513-dick-ridder-en-het-werd-gr...nd-178.jpg]

Boekpresentatie a.s. zaterdag bij Boekhandel van der Velde

Griekse verhalen van twee ondernemende noordelingen

Siemon Boersma is geboren en getogen in Leeuwarden. Samen met zijn partner Dick Ridder is hij gastheer van een appartementencomplex in Mirtos op Zuid Kreta. Sinds 2005 zijn zij de pachters van Villa Mertiza en hebben sindsdien hun activiteiten behoorlijk uitgebreid. Zo heeft Siemon er nog een winkel bij en Dick een on-line reisbureau.

Al eerder kwamen de heren in Griekenland. Vanaf 1986 reisden zij met een rugzak langs de eilanden. Over die periode als gasten en hun latere werk als gastheer is er nu een leuk boek verschenen met de titel: “En het werd… Griekenland” Het zijn luchtige, soms hilarische, maar ook persoonlijke verhalen over gebeurtenissen in een voor hen aanvankelijk wildvreemd land. Zij maakten langzaamaan kennis met de gewoontes en tradities en raakten ermee vertrouwd. Nu zij wonen en werken op Kreta is het schijnbaar allemaal heel gewoon, maar toch worden zij nog regelmatig verrast door dat wat zij allemaal meemaken.

Siemon Boersma is opgegroeid in Leeuwarden en heeft zijn opleiding gevolgd aan het Lienward college en Mariënburg. Hij werd leraar in het NT2 onderwijs, gericht op buitenlanders die de Nederlandse taal moesten leren. Dat deed hij bij het VJV aan Achter de Hoven en Het Baken aan de Oostergrachtswal. Dick Ridder is van Groningse komaf en heeft jarenlang als animator in Drenthe gewerkt en is daar ook radiopresentator geweest bij RTV Drenthe.

Zij hebben het in Griekenland zeer naar de zin. Zij zijn trots op hun accommodatie Villa Mertiza en op het feit dat gasten hun studio’s en appartementen belonen met een 9,4 op Zoover. Op hun website
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
laten Siemon en Dick graag zien hoe mooi het bij hen is. Het is natuurlijk negen maanden hard werken, maar het leven onder de zon en in de buitenlucht doet hen beiden goed. En dat is ook terug te vinden in het boek, dat aanstaande zaterdag wordt gepresenteerd bij boekhandel van der Velde aan de Nieuwestad 59. Zij zijn daar vanaf 11.30. Siemon maakt voor de gelegenheid lekkere Griekse hapjes klaar en schenkt een glaasje Ouzo in. Zij laten de bezoekers graag delen in hun zomerse sfeer

“En het werd Griekenland”is uitgegeven door Free Musketeers.
ISBN 9789048417513

Bron:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
7 feb 2011.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  te koop: De God die in zee werd gegooid maria kaptein 0 1.650 22 April 2012, 20:21
Laatste bericht: maria kaptein

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.