25 March 2011, 08:51
Skordalia wordt samen met kabeljauwfilet (bakaliaro) op 25 maart gegeten, Onafhankelijkheidsdag in Griekenland.
Hier het recept van Skordalia
benodigdheden:
recept voor vier personen
1/2 kilo aardappelen
8 teentjes knoflook
1 kop olijfolie
zout
sap van 1 citroen OF witte wijnazijn is maar wat je lekkerder vind. Persoonlijk vind ik skordalia met witte wijnazijn lekkerder.
Aardappelen gaar koken, afgieten en pureren met een stamper.Teentjes knoflook fijnmaken met een vijzel.
Doe de puree en de fijngemaakte knoflook bijelkaar en meng onder voortdurend roeren geleidelijk de olijfolie en het citroensap of azijn (2 el azijn) hierbij. Zorg dat er een mooi pureetje ontstaat Op smaak brengen met wat zout. Je kunt de skordalia warm of koud opdienen.
Skordalia kent ook vele recepten: je kunt het ook maken met fijngekruimeld brood en walnoten! Ik ga nu gelijk aan de slag in de keuken
Hier het recept van Skordalia
benodigdheden:
recept voor vier personen
1/2 kilo aardappelen
8 teentjes knoflook
1 kop olijfolie
zout
sap van 1 citroen OF witte wijnazijn is maar wat je lekkerder vind. Persoonlijk vind ik skordalia met witte wijnazijn lekkerder.
Aardappelen gaar koken, afgieten en pureren met een stamper.Teentjes knoflook fijnmaken met een vijzel.
Doe de puree en de fijngemaakte knoflook bijelkaar en meng onder voortdurend roeren geleidelijk de olijfolie en het citroensap of azijn (2 el azijn) hierbij. Zorg dat er een mooi pureetje ontstaat Op smaak brengen met wat zout. Je kunt de skordalia warm of koud opdienen.
Skordalia kent ook vele recepten: je kunt het ook maken met fijngekruimeld brood en walnoten! Ik ga nu gelijk aan de slag in de keuken