Vakantie in Kala Nerá (Pilion)

                   Πήλιο

                              Pagina 1 van 4

Klik hier voor de kaart van Pilion
Tip: Klik op de hyperlinks voor extra informatie en op de foto's voor een vergroting.

 

Voor de vakantie waren we dit jaar  helaas aangewezen op het hoogseizoen. Omdat we geen liefhebber zijn van enorme tjokvolle toeristenplaatsjes moesten we dus op zoek naar een locatie waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Na zoveel jaren prachtige vakanties en dito bestemmingen lag de lat echter erg hoog. Erg lang hoefden we niet te zoeken, de vele positieve berichtjes op diverse fora wezen ons al snel in de goede richting: Het schiereiland Pilion, gelegen in het oosten van midden-Griekenland  in de regio Thessalië, prefectuur Magnesia en deel uitmakend van de provincie Volos. Pilion heeft geen eigen vliegveld en is per vliegtuig alleen te bereiken via een klein (militair) vliegveld, Nea Anchialos gelegen op zo'n 20 Km van Volos.

Kala Nera in Pilion De boulevard van Kala Nera

De transfer per bus naar onze vakantiebestemming Kala Nerá op Pilion duurt wel even, na zo'n 40 minuten komen we aan in Volos, de hoofdstad van de regio. Met ruim 85000 inwoners de vijfde stad van Griekenland. De stad oogt enorm druk en chaotisch, we rijden stapvoets door de drukke winkelstraat waar vrijwel elk verkeerslicht op rood lijkt te staan. Pfff, wat een drukte........hebben we wel voor de juiste vakantiebestemming gekozen? Na de stad eindelijk doorkruist te hebben, krijgen we meteen het antwoord. De drukte verdwijnt als sneeuw voor de zon, en al snel rijden we het schiereiland Pilion op waar de berg die de regio z'n naam geeft trots, groen en vooral erg hoog (1681m) overal bovenuit tornt. Na een half uurtje langs de oostkant van de Pagasitische golf met prachtige uitzichten gereden te hebben rijden we "ons" dorpje Kala Nerá binnen.

Gezellige winkelstaat in Kala Nera Kala Nera
Het blijkt een klein en gezellig, maar vooral erg rustig plaatsje te zijn met een levendig winkelstraatje met boulevard, tavernes, kleine strandjes en knusse winkeltjes. Hier gaan we ons de komende twee weken zeker vermaken.
Lekker eten bij Nirvana en Pagasitikos Prachtig uitzicht op Mount Pilio
Ons appartement, Huize Takos, ligt niet aan het strand maar is via een zandpad dwars door olijfboomgaarden en langs pittoreske huisjes gemakkelijk en goed te bereiken. Via de weg is het een flink stuk verder, en vooral drukker.
Door de olijfboomgaard Piepkleine Griekse huisjes

Op weg naar het strand of terug naar het appartement lekkere trek? Geen probleem op Pilion, dat wel op één grote fruitmand lijkt. Even een vijg, appel of peer onder het wandelen is wel erg lekker.

Overal heerlijke rijpe vijgen

Fruitgaard vol peren

Erg schrikachtig moet je in Pilion niet zijn; je komt er soms de vreemdste creaturen tegen: redelijk grote groene slangen, vossen, we kwamen zelfs op een avond (in het donker) een das tegen die net zo van ons schrok als wij van hem/haar.

Overstekende schildpadden Huize Takos (Ross Holidays) in Kala Nera
En wat te denken van deze beauty? Landschildpadden kom je er overal tegen. Je kunt ze ook niet over het hoofd zien; met al het geritsel in de bebossing verraden ze zich zonder het waarschijnlijk zelf te beseffen. Vlak voordat het pad de drukke doorgaande weg van Volos en Agria naar Koropi en verder naar het zuiden van Pilion bereikt staat Huize Takos in een prachtige tuin midden tussen talloze fruitbomen. Een hele fijne vakantiebestemming die door de eigenaars Elifidi en Kostas Takos keurig wordt onderhouden. De appartementen zijn modern, worden goed en frequent schoongemaakt en zijn ruim. Allemaal voorzien van airco, televisie (beide in de prijs inbegrepen) en balkon. Bovendien mag men er gebruik maken van een heus prieeltje midden in de mooi aangelegde en weelderig bloeiende tuin. Huize Takos is te boeken bij Ross Holidays.

 

<<vorige- 1 - 2 - 3 - 4 - volgende>>