Uitstapje naar de Meteora-kloosters bij Kalambaka

(vanuit onze vakantiebestemming Kala Nerá in Pilion)

 

Uitzicht op Kalambaka Kalambaka - Meteora

Pilion is een mooie en  veelzijdige vakantiebestemming waar je zonder problemen meerdere weken naar toe kunt gaan zonder je ook maar één dag te vervelen. Er is zo ontzettend veel te ontdekken dat twee weken vakantie absoluut ontoereikend zijn. Toch zou ik iedereen die hier na toe gaat aanraden om Pilion minstens één dag te verlaten voor een onvergetelijk bezoek aan de Meteora-kloosters rond Kalambaka. Ik geef toe, het is een hele trip (190Km) of je nu op eigen initiatief gaat of als georganiseerde bustrip. Wij deden dat laatste en hebben daar geen spijt van. De reisleidster voorzag ons van zoveel informatie en wetenswaardigheden die je met je eigen auto natuurlijk nooit zou horen. 

Vertrek om 07.00 uur (en dat op vakantie!!) voor een trip die ons via Volos, Lárissa en Trikala naar Kalambaka brengt.

Imposante rotspartijen bij Meteora

 

Imposante rotspartijen bij Meteora

Erg indrukwekkend die eerste aanblik van de enorme rotspartijen!

Meteora-gebergte bij Kalambaka Kalambaka - Meteora

Na een korte stop kunnen we de benen meteen goed strekken, want er staat meteen een flinke klim te wachten. Voordat we de kloosters gaan bezoeken, nemen we een kijkje aan de andere kant van het Meteora-gebergte en zien prachtig in de rotsen ingebouwde grotwoningen en geweldige panorama's over het stadje Kalambaka.

Grotwoningen Meteora Ingang Great Meteoran

De Meteora-kloosters bestaan uit 6 afzonderlijke bouwwerken die telkens op het puntje van een rots zijn gebouwd, met de bedoeling zo dicht mogelijk bij de hemel te zijn: de "Great-Meteoron" ; de "Verlaam" ; de "St.Stephen"; de "Holy Trinity"; de "St Nicholas Anapoulas" en de "Rousanou".

Great Meteoron

Great Meteoron

Wij bezoeken het grootste klooster: de Great Meteoron. Een enorm bouwwerk bovenop een gigantische rots. Je komt er niet zomaar, er gaat een hele beklimming aan vooraf. Ik telde eerst 40 treden omlaag om er daarna ruim 190 te moeten klimmen, vaak door smalle en kronkelende paadjes.

Kapelletje op de Great Meteoran

Het knekelkamertje van Great Meteoran

Eenmaal boven vielen we van de ene verbazing in de andere. Hoe hebben ze dit gevaarte ooit op deze rots kunnen bouwen? En wat een ruimte en mogelijkheden. Een kapelletje op de binnenplaats, een kerkje in het gebouw, keukens, werkplaatsen, en wat te denken van dit knekelkamertje? En dat allemaal bovenop het topje van een rots.

Verlaam Monastary Verlaam - Monastary

Vanaf de Great Meteoran hebben we een prachtig uitzicht op het nabijgelegen "Verlaam"-klooster.

Rousanou Monastary Rousanou Monastary

Weer iets verderop lag het klooster van Rousenou.

Verlaam vanuit het dal gezien  

Meteora-gebergte

Terug naar Kalambaka kijken we nog even terug naar "Verlaam" en de laatste rotsen voordat we het gebied verlaten.

Rotsen vlakbij Kalambaka

Dorpspleintje met fontein in Kalambaka

Voordat we de bergen definitief uitrijden nog gauw even een laatste foto maken van deze magische omgeving om tot slot  het stadje Kalambaka te bezoeken en op het dorpsplein met fontein nog even na te genieten van deze indrukwekkende dag.

Het bezoek aan Meteora heeft op ons een onvergetelijke indruk achtergelaten. Ik kan iedereen dan ook van harte aanraden om dit eens met eigen ogen te gaan bekijken. Dit moet je gewoonweg gezien hebben.

 

.....Einde.....

Heeft u reacties en/of vragen over dit fotoverslag: Stuur een e-mail

<<vorige- 1 - 2 - 3 - 4 - volgende>>

Oríste! - jóuw Griekenland-forum

©2023 wageral / ger van der waalger van der waal